23 листопада 2016
Віталій Подлобніков: Ті, хто під час війни співпрацює з окупантами, мають нести кримінальну відповідальність!

З 2014 року, після початку російської агресії в Криму і бойових дій на Донбасі, Україна перебуває в стані війни з Росією. При цьому, як виявляється, різного штибу безпринципні гендлярі співпрацюють з окупантом і нормально себе почувають.

Російські судна без обмеження користуються річковим сполученням України. Ворожі танкери мають вільний доступ до сховищ палива в Запоріжжі, які, як визнають офіційні структури, є об'єктами "підвищеного ризику", а також містять "мобілізаційні ресурси". Швартуються вони на причалі державної організації Комбінат "Зірка", що знаходиться в підпорядкуванні Державного агентства резерву України. Порошенківські чиновники, не дивлячись на війну, спокійнісінько продовжують торгувати з Росією. Та ще й стратегічним для поповнення бюджету агресора товаром - нафтопродуктами. І це в той час, коли Запорізька область була внесена в список регіонів з підвищеним ризиком терористичних актів.

Народний депутат України В'ячеслав Богуслаєв ремонтує літаки Путіна і продає двигуни ФСБ через свою російську компанію. Так, Федеральна служба Росії, зокрема, в/ч 55056 виступила покупцем допоміжного газотурбінного двигуна АІ-450МС для літака Ан-148 вартістю 39, 9 млн російський рублів (16, 01 млн грн) у підприємства ЗАТ "Борисфен", кінцевим бенефіціаром якого є народний депутат В'ячеслав Богуслаєв. Відповідна угода була укладено в жовтні цього року.

Раніше, у квітні цього року, ЗАТ "Борисфен" отримало замовлення вартістю 6, 89 млн російських рублів (близько 2, 78 млн грн) від "Спеціального льотного загону "Росія" Управління справами президента РФ, що опікується авіаперевезеннями президента Росії та інших вищих посадових осіб держави. Компанія мала збільшити ресурсні показники авіадвигунів АИ-25 і в серпні отримала на рахунки обумовлені кошти.

На запорізькому заводі "Перетворювач" налагоджена тісна співпраця з Росією, зокрема з підприємством "Радіотесткомплект". Директор "Перетворювача" Михайло Горошенко має яскраво виражені антиукраїнські погляди та цього не приховує. До списку контрагентів заводу "Перетворювач" входить "Федеральне космічне агентство Росії ФГУП "РНІІКП" та інші підприємства оборонного комплексу Російської Федерації.

Вже давно треба було: розірвати дипломатичні відносини з агресором; повністю припинити торгівлю з РФ; припинити діяльність в Україні російського бізнесу, банків; припинити діяльність російських ЗМІ на нашій території. Це б унеможливило будь-який контакт з ворогом. Фактично ці гендлярі підсилюють економіку ворога українськими трудовими ресурсами. Ті, що під час війни співпрацюють з окупантами, мають нести за це кримінальну відповідальність. У нормальній цивілізованій європейській країні інакше бути не може. Змінити ситуацію на краще зможуть тільки українські націоналісти, а не космополітичні олігархи. Змінимо владу - змінимо державу! Іншого шляху нема. До перемоги!

Віталій Подлобніков, член Політради ВО "Свобода"