1 квітня
Микола Тюркеджи: "Свобода" завжди в авангарді своєї нації

З 1 грудня 2016 року по 20 лютого 2017 року комунальний заклад "Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді" Запорізької облради провів обласний конкурс пошукових робіт "Сила, мужність, честь".

Мета ‒ активізація пошуково-патріотичного руху серед учнівських колективів, увічнення бойових подвигів наших земляків ‒ героїв, які загинули, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України під час проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях; формування почуття патріотизму у юного покоління, виховання його на найкращих зразках служіння своєму народу, вірності Україні.

У заході брали участь 162 представники загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Учні Бердянської гімназії №1, вихованці вчителя історії свободівки Ольги Войникової посіли призові місця в обласному конкурсі на найкращий твір у номінації "Вічна пам'ять героям".

У номінації "Вічна пам'ять героям" учень 8 класу Данило Залож дослідив бойовий шлях загиблого свободівця Володимира Зюзя, який віддав життя за Україну у 2014 році на тему "Позивний "ДІД" і посів ІІІ місце.

У номінації "Надійний тил героїв" учениця 10 класу Єлизавета Пєєва зробила буклет про свого тата, який є волонтером і постійно їздить на передову, на тему "За покликом серця" і здобула ІІ місце.

У номінації "Військові та цивільні будні героїв-земляків" учениця 10 класу Анастасія Дорошенко взяла інтерв'ю у місцевого свободівця Сергія Шарая, екс-депутата, який залишив крісло й пішов добровольцем на фронт і написала дослідницьку роботу на тему "Душу ‒ Богу, життя ‒ Україні, честь ‒ для себе! ‒ позивний "Скіф" та посіла І місце.

"Свобода" завжди була в авангарді своєї нації, головна запорука цього ‒ це робота з молоддю. Побачивши сьогодні героїчний чин старшого покоління, завтра вони стануть надійним щитом свої нації. А прикладів для наслідування та свідомої молоді в нас достатньо.

Микола Тюркеджи, голова Бердянської районної організації ВО "Свобода"