21 травня 2010
Заява Запорізького обласного руху опору "Комітету захисту України та Конституції"

В Україну за підтримки комуністів прийшла антиукраїнська, антиконституційна, прокремлівська влада, анти-еліта кримінально-олігархічних кланів.

Ми, ряд громадських організацій та партій, ухвалили рішення об'єднати зусилля для організації системного опору режиму Януковича, для відновлення Конституційного життя країни.

Знищення української мови та освіти, здача ядерних матеріалів, домовленості у Харкові щодо угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту на території України, заяви в Страсбурзі щодо невизнання Голодомору геноцидом українського народу - всі ці кроки підтверджують неконституційність дій В.Януковича, що є зрадою національних інтересів України та посяганням на державний суверенітет України.

1. За зраду національних інтересів України, порушення Конституції України та закону України "Про визнання Голодомору геноцидом українського народу", розпочати підготовку до імпічменту Президенту В.Януковичу і перевибори парламенту за відкритими партійними списками.

2. Широка мобілізація суспільства, громадськості, громадських організацій повинні стати рушійною силою захисту України та Конституції.

3. Роль партій які увійшли в комітет, - координувати діяльність у питаннях захисту національних інтересів та надавати допомогу у роботі комітету, громадськості у вирішенні поставлених завдань.

4. Наш обов'язок захист національної гідності українців, єдності та цілісності Української Держави, захист суверенітету.

5. Ми не проти Росії, ми проти порушення Конституції та законів України українською владою.

6. Ми ініціюємо:

- внесення до чинної Конституції зміни щодо необхідності скликання Конституційної Асамблеї (Установчих зборів України) як єдино правильного правового механізму для розробки проекту і прийняття нової Конституції. Основні завдання Конституційних зборів: збалансувати владу, визначити повноваження та відповідальність кожної гілки влади(пряме обрання народом України голови виконавчої влади (Президента), пряме обрання народних депутатів, пряме обрання судців), визначити соціально-економічний устрій суспільства; проведення судової реформи, прямі вибори суддів; проведення люстрації, в першу чергу державних чиновників; доведення рівня заробітної плати с 15 % до 60% в структурі собівартості продукції у всій країні впродовж 10 років, що стане гарантією соціального захисту малозабезпечених громадян; модернізацію промисловості України; впровадження розробленої національно-патріотичними силами обласної програми розвитку патріотичного виховання молоді, зокрема, створення запорізького козачого шляхетного ліцею;

7. В разі необхідності ми готові вийти на вуличні пікети, марші.

8. Символіка руху опору - державна.

9. В центрі міста ми організовуємо постійно діючий пікет - для спілкування з запорожцями та донесення до громадськості інформації про діяльність комітету.

10. "Комітет захисту України та Конституції" заради досягнення поставленої мети повною мірою готовий поєднувати зусилля з громадськими організаціями та партіями національно-патріотичного спрямування.

"Комітет захисту України та Конституції" закликає всіх, кому небайдужа доля України, негайно переходити до рішучих дій, чинити опір, в разі потреби вдаючись до актів громадянської непокори, проводити акції супротиву та інші необхідні заходи по збереженню України, захисту честі та гідності українців. В. Януковича та його команду у відставку!

Окупанти, геть з України!

Слава Україні!

Комітет захисту України та Конституції