8 липня 2010
Заява запорізької "Свободи" щодо нової концепції патріотичного виховання молоді

26-27 листопада 2009 року відбулась презентація "Запорізької обласної концепції патріотичного виховання громадян України" на ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції з питань патріотичного виховання молоді. Авторами документу виступили: доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри соціології Запорізького Національного університету Лепський М.А. та кандидат філософських наук, доцент, завідувач кафедри Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Мальований М.М.

Представниками Запорізької обласної організації ВО "Свобода", присутніми на конференції, виявлено ряд порушень антинаціонального та антиконституційного характеру: підміна "Концепції національно-патріотичного виховання громадян України в Запорізькій області" іншим документом ‒ "Запорізькою обласною концепцією патріотичного виховання громадян України"; нехтування "Державною концепцією національно-патріотичного виховання молоді"; відмова від "національної складової" на користь "політичній нації"; порушення змістом концепції Статті 11 Конституції України.

Запорізька обласна організація ВО "Свобода" вимагає провести аналіз новоствореної концепції та направити дії (кожного з одержувачів заяви на своєму рівні) для редагування викладених в ній положень. Адже сьогоднішня редакція даної концепції патріотичного виховання молоді прямо суперечить Законам Конституції України та принижує гідність української нації.

Запорізька обласна організація ВО "Свобода"